Tertiaire menu

Start inhoud
Standaard afbeelding voor nieuws.

Verbeterde Virtual National Roaming SIM2.0

17/2/2015

Virtual National Roaming (VNR) is gecontracteerd als een toestel afhankelijke dienst; VNR kan daarom niet op elke mobiele telefoon als dienst worden geleverd.

Omdat het schakelen tussen VNR modus en de normale Vodafone NL (VFNL) modus regelmatig tot negatieve gebruikerservaringen leidde, is in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Min IenM) samen met Rijkswaterstaat (RWS) en UBR-HIS/ICT een audit uitgevoerd. In navolging op de uitkomst van de audit heeft Vodafone de VNR dienst verder verbeterd.

Een vaak voorkomend probleem was, dat bij het uitzetten van een in VNR modus geactiveerde mobiele telefoon het opnieuw aanzetten de mobiele telefoon deed opstarten in de normale VFNL modus. Dit gebeurde ook wanneer de batterij van een in VNR geactiveerde mobiele telefoon volledig leeg was geraakt. Hierdoor kon het voorkomen dat de gebruiker korte tijd onbereikbaar was. Met de verbeterde VNR SIM 2.0 is bovenstaande verholpen.

Wat betekent dit voor huidige, VNR (SIM 1.0) gebruikers?

Om gebruik te kunnen maken van VNR SIM 2.0 is wel een nieuwe simkaart nodig. Op de nieuwe simkaart moeten de huidige VNR gegevens van de gebruiker worden gezet.

Deelnemers kunnen met hun Vodafone contactpersoon de wensen en details rond de migratie van de oude simkaarten naar de nieuwe simkaarten afstemmen. Afhankelijk van de wensen en behoeften kan biujvoorbeeld een Vodafone medewerker op een vooraf afgesproken locatie alle VNR simswaps uit voeren of verstuurd Vodafone de medewerkers, die VNR actief hebben, een brief met daarbij de nieuwe VNR simkaart en bijbehorende instructies ten behoeve van de migratie. Mocht een deelnemer voorafgaand de VNR SIM 2.0 willen testen onder een aantal gebruikers dan is dat mogelijk.

De VNR SIM 2.0 ondersteunt de BlackBerry (BES10/12)- en Android platforms en (1) vanaf februari ook Windows Phone. Op Extranet van Vodafone (respectievelijk op de Vodafone website) zijn een FAQ en een lijst met VNR geschikte mobiele telefoons opgenomen. Tevens staat een beperkte lijst op onze website die met regelmaat zal worden aangevuld met de meest ingezette toestellen bij de Rijksoverheid.

Het bestellen van VNR SIM 2.0 verloopt conform het regulier bestelproces. Voor verder vragen kunt u contact opnemen met uw Vodafone contactpersoon.

Deel deze pagina