Tertiaire menu

Start inhoud
Standaard afbeelding voor nieuws.

Onderzoek Gemalto naar SIM encryptiesleutels

26/2/2015

Vodafone constateert dat Gemalto grondig onderzoek heeft verricht naar aanleiding van berichtgeving vorige week dat hun netwerk zou zijn binnengedrongen door inlichtingendiensten om SIM encryptiesleutels te stelen. Gemalto concludeert dat de aanval uitsluitend het kantoornetwerk geraakt heeft, wat niet tot een grootschalige diefstal van sim-encryptiesleutels kan hebben geleid.

Vodafone benadrukt dat Vodafone's veiligheidsmaatregelen zich niet beperkten tot de sim-encryptiesleutels van SIM-fabrikanten. Al vele jaren bevatten Vodafone SIM's additionele beschermingslagen om ongeautoriseerde toegang te weren. Vodafone combineert beveiligde codering met aanvullende specifieke maatregelen. Dit biedt een betere bescherming tegen zowel wiskundige ontcijfering als hacken."

Vodafone is er dan ook van overtuigd dat de SIM's veilig zijn en dat vervanging niet nodig is. Indien u op basis van dit statement uw gebruikersgroep nader wilt informeren, dan ondersteunt Vodafone u daar graag in. Mocht u naar aanleiding van dit statement nog aanvullende vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Vodafone.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Vodafone en het Extranet van Vodafone.

Deel deze pagina