Tertiaire menu

Start inhoud
Standaard afbeelding voor nieuws.

Marktpartijen praten mee middels ICT Haalbaarheidstoets OT2017

19/5/2016

Vorige week stond voor het programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk volledig in het teken van een marktconsultatie. Naast de ICT Haalbaalbaarheidstoets op 11 mei voor de concept aanbestedingsstrategie voor EASI2016, vond vrijdag 13 mei de ICT Haalbaarheidstoets plaats voor OT2017. De aanbesteding OT2017 betreft de Rijksbrede levering van telecommunicatieproducten en -diensten. Tijdens deze ICT Haalbaarheidstoets werd de aanbestedingsstrategie van OT2017 getoetst.

De 19 marktpartijen hebben in 3 groepen met elkaar gesproken over drie hoofdvragen:

  • Wat vindt u van de beschreven concept aanbestedingsstrategie?
  • Wat vindt u van de beschreven marktbenadering inzake de indeling in aanbestedingen/percelen, de verdeling tussen multi sourcing, single sourcing en het model "multiprovider zonder minicompetitie"?
  • Wat vindt u van een aantal specifieke functioneel technische keuzen zoals de voorgestelde omgang met variaties in SIMs, zoals multi SIM, e-SIM, VoLTE, omgang met Inhouse dekking, het vervangen van oude, uitlopende, technologie door hedendaagse technologie (innovaties) en het benutten van toekomstige ontwikkelingen binnen de contractperiode?

De aanwezige telecom(gerelateerde) marktpartijen deelden tijdens een intensieve workshop hun mening met elkaar. De marktpartijen waren zowel productleveranciers als (grotere en kleinere) dienstverleners. De resultaten van deze ICT Haalbaarheidstoets worden gepubliceerd in een rapportage, die voor iedereen beschikbaar is. De presentatie van Jan Gudde, voorzitter van de stuurgroep en CIO van het ministerie van BZK, kunt u downloaden.

Deel deze pagina