Tertiaire menu

Start inhoud
Standaard afbeelding voor nieuws.

IWR2017|SMS-Gateway gepubliceerd

16/3/2017

IWR2017|SMS-Gateway is op 15 maart 2017 gepubliceerd op TenderNed.

Rijk start aanbesteding sms-diensten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties start een aanbesteding voor sms gateway diensten. De overheid gebruikt sms gateway diensten om grote hoeveelheden sms-berichten te versturen. Zo verstuurt DigiD jaarlijks circa 48 miljoen sms-berichten als extra controle om iemands identiteit te bepalen. Sms gateway diensten worden dan ook met name gebruikt bij het controleren of een gebruiker daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn.

“Voor Logius, de dienst digitale overheid, is dit een belangrijke aanbesteding, aangezien wij voor de sms-authenticatie van DigiD een grote afnemer zijn van deze dienst. Het is bijzonder belangrijk voor de dienstverlening van DigiD dat alle sms-berichten veilig, snel en betrouwbaar verstuurd worden”, aldus servicemanager DigiD Matthijs de Gelder.

De raamovereenkomst wordt gesloten met de inschrijver die de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Deze en overige aanbestedingen worden gepubliceerd op TenderNed (zoekterm: IWR).

Deel deze pagina