Tertiaire menu

Start inhoud
Standaard afbeelding voor nieuws.

Activeren 4G

16/2/2015

In januari 2014 hebben Vodafone en HIS/ICT met de ondertekening van het DienstVerbeteringsVoorstel (DVV) '4G tarieven & -procedures' een akkoord bereikt over het gebruik van 4G. De deelnemers aan het contract met Vodafone kunnen de tarieven en de getekende DVV terugvinden in de PDC op het extranet van Vodafone.

Vanaf 4e kwartaal 2014 zijn nieuwe 'voice-data'- en 'data only'-abonnementen zowel op 2G (GSM) en 3G (UMTS) als op 4G(LTE) geactiveerd. Diverse deelnemers hebben gevraagd wanneer 4G beschikbaar is op de bestaande abonnementen. Daarom is met Vodafone overeengekomen om op alle mobiele aansluitingen (met mobiele datatoevoeging, 'voice-data' en 'data only') binnen de scope van de OT2010 overeenkomst te activeren op 4G.

In navolging is door Vodafone het project 'Activeren 4G' gedefinieerd, waarvan het plan van aanpak als download beschikbaar is. Het plan van aanpak geeft helderheid over de te nemen stappen, fasering en planning van het project. De Machine to Machine (M2M)-aansluitingen vallen buiten de scope van het project.

Wat betekent deze activering 4G voor de deelnemers?

Vodafone is reeds gestart met voorbereidende werkzaamheden. De pre-pilot fase gebeurt in de komende 2 weken, gevolgd door de pilot fase. Pas na een geslaagde pilot zal de grootschalige activering ('mass migration') van 4G gebeuren. Doel is om eind maart 2015 de mass migration af te ronden.

Als deelnemer OT2010 hoeft u niets te initiëren en worden alle gebruikers middels een SMS-bericht geïnformeerd. Ontvangst van het SMS-bericht betekent, dat het abonnement van de betreffende gebruiker is geactiveerd op 4G. Daarna zal als enige handeling de gebruiker zijn/haar toestel uit moeten zetten om daarna opnieuw op te starten. U wordt hierover nog op onze website nader bericht.

Nadrukkelijk wordt opgemerkt, dat het toestel (smartphone, laptop en tablet) geschikt moet zijn voor 4G!

Deel deze pagina