Tertiaire menu

Start inhoud
Standaard afbeelding voor nieuws.

4G LTE (Long Term Evolution)

29/1/2014

Vodafone en HIS/ICT hebben op 20 januari 2014 met de ondertekening van het DienstVerbeteringsVoorstel (DVV) ‘4G tarieven & -procedures’ een akkoord bereikt over het gebruik van 4G. De deelnemers aan het contract met Vodafone kunnen de tarieven en de getekende DVV terugvinden in de PDC op Extranet.

De 4G diensten zijn per direct afneembaar, er zijn wel een aantal aandachtspunten! Om van 4G gebruik te kunnen maken zijn altijd 4 zaken nodig:

  1. Een 4G geschikt toestel.
  2. Gebruik van een 4G geschikte SIM-kaart.
  3. Een abonnementtype, dat 4G netwerktoegang biedt.
  4. Beschikbaar 4G netwerk.

Ad.1 Geschikt betekent: 'Het toestel ondersteunt zowel hard- (modem) als softwarematig (operating system) op 800 en 1800 MHz.

Ad.2 Alleen mobiele nummers met een 4G abonnement worden toegelaten op het 4G netwerk.

Ad.3 Er zijn 3 abonnementstypen voor 4G beschikbaar: Voice + Data (fair use), Data Only (1 GB) en Data Only Unlimited (fair use).

Ad.4 Op dit moment is initieel de 4G dekking formeel mogelijk op plekken waar 4G is uitgerold door Vodafone (in en rond de grote steden waaronder Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht).

Verder geldt, dat:

  • Het aanvragen van 4G conform een aanvraagproces gebeurt. Zie hiervoor de goedgekeurde DVV op Extranet van Vodafone!
  • 4G ook gaat worden vertaald naar de specifieke indoor-/campusdekkingoplossingen.

Via uw accountmanager van Vodafone moet voor bestaande installaties worden onderzocht of en hoe deze geschikt kunnen worden gemaakt.

Op de website van Vodafone is alle informatie over 4G te vinden op: https://www.vodafone.nl/4g/.

Op de downloadpagina van OT2010 | Mobiele Communicatiediensten vindt u de lijst van op dit moment 4G geschikte toestellen.

Deel deze pagina