Tertiaire menu

Start inhoud
Veilig

VECOM

Het contract Veilige Communicatie (VECOM) draait om de levering van zogenaamde cryptotelefoons aan de politieke en ambtelijke top van de rijksoverheid.

Sinds 2007 maken alle ministeries voor hun communicatie op het hoogste veiligheidsniveau gebruik van de beveiligingsoplossing Sectra Tiger. Ze nemen veilige communicatie af als de dienst VECOM, die wordt gebruikt voor nationale en internationale communicatie. Deze dienst bevat de exploitatie en het beveiligingsbeheer, inclusief support en opleiding op maat voor de eindgebruikers.

Op 12 oktober 2007 is de overeenkomst VECOM met Sectra gesloten. Deze overeenkomst heeft een initiële looptijd van vier jaar. De overeenkomst kan twee maal met telkens maximaal 2 jaar verlengd worden. De twee verlengingen bedragen daarmee in totaal maximaal vier jaar. Indien gebruik gemaakt wordt van alle verlengingen eindigt de overeenkomst op 12 oktober 2015.

Voor meer informatie of vragen over het contract VECOM kunt u contact opnemen met HIS/ICT via info.hisict@rijksoverheid.nl of (070) 7000 521.

Deel deze pagina